happyfittoiniverden

Visste ikke at jeg var deprimert før alt ble et tiltak ...

 • Publisert: 08.01.2017, 19:59
 • Kategori: Angst
 • God kveld kjære dere :) 

   

  Jeg vil dele dette med dere da dette er noe mange sliter med  !!  Ordet depresjon er et ord som har vært helt fjernt for meg i alle år.. alltid vært glad og hatt masse energi å dele til de rundt meg og blitt sett på som Duracell Toini .. .  Men siste året så har jeg merket en slags nedstemthet som har kommet snikende på meg .. det begynte med at jeg klarte ikke helt å finne glede i noe lenger , jeg kunne være glad og le .. men den gode følelsen bare forsvant raskt etterpå  . Jeg følte jeg begynte å isolere meg mer.. ønsket ikke omgang med mennesker.. samtidig som jeg ønsket så mye å ha noen rundt meg så ønsket jeg ikke det .. jeg begynte å føle meg "lat "  .. ja tenk det !! det ordet har aldri stått i mitt ordforråd før , pga jeg har alltid hatt energi til tusen , alltid vært aktiv..  men ja jeg begynte å kjenne at alt var et ork, til og med trening var et ork . Det å komme seg på trening var det værste , da jeg først var der så gikk det kjempe bra og jeg levde på rusen etterpå . Men så bare poff.. ble den borte ..  da man er deprimert er man ikke lat , men mange kan si det om mennesker som sliter med dette ... ( pga de ikke vet , husk å vit før du tror noe som helst ) men jeg ser nå fra egen erfaring at man blir helt tiltaksløs, alt er trist og tungt , ja man virker "lat" for de rundt oss. Nå  har ikke noen merket det på meg pga jeg har ikke gått sånn her så lenge , men jeg har sett og merket det . så  begynte jeg å tenke hva er det som skjer med meg ? Dette er ikke meg , dette skal ikke bli meg .. jeg leste meg opp på depresjon da det var  det jeg mistenkte at det var .. depresjon er jo noe som kan komme sammen med angst . men som sagt har det aldri vært et tema.  Jeg har tenkt at "jaja.. jeg er nok sliten bare" , det går over.. men så har dette tatt over hverdagen min. Det har tatt vekk alt jeg gledet meg over før, alt er blitt et ork.. jeg vil ikke skifte klær, vil ikke jobbe, vil ikke trene , vil ikke dusje, vil ikke rydde..  men jeg gjør det fordi jeg vet jeg må . Men innerst inne vil jeg bare sove !! 

  Jeg har en krevende jobb , jeg jobber på skjermet enhet for mennesker med demens sykdom , det er hardt om dagen .. for vi er ikke nok ansatte på jobb til å kunne bevare roen og tryggheten i avdelingen . Det merker man da på pasientene som ikke får nok oppfølgning , som resulterer i at de blir urolige , angstfylte  osv.. dette har en smitte effekt over på de andre pasientene .. til slutt er alle urolige og redde . Og man bruker så sinnsykt mye energi på å roe de ned  igjen , trygge de igjen da de først har blitt urolige. ..  dette hjelper ikke på meg slik mine dager er nå , dette tapper meg rett og slett for energi .. kjenner jeg bruker opp all omsorgen jeg har på disse stakkars menneskene og har ikke noe igjen til meg selv.  Dette innlegget skal ikke handle om helse norge.. men jeg må si at det å spare inn på ansatte osv gir ris til egen bak for folk kommer til å bli utbrente og sykmeldte.   

  Er det en ting jeg alltid har sagt så er det at jeg skal ikke la noe / noen ta vekk smilet mitt.. da jeg kjenner det begynner å skje så tar jeg tak .. jeg vil si til dere at jeg tar tak i min situasjon nå , jeg skal få hjelp så jeg kan snakke om barndommen min , hendelser jeg har hatt gjennom livet som er med på skape denne indre uroen jeg har hatt i så lang tid . Jeg tillater ikke meg selv i å skulle bruke mine beste år på å være deprimert og nedfor da det er sååå¨mye å være glad for i livet !!  dette sier jeg til alle der ute som sliter med noe , jeg vet det er hardt .. jeg vet du vil bare gjemme deg under dyna og håpe det går over .. men det gjør det ikke..  DU må ta tak i deg selv... kom deg opp å skaff det hjelp !!  Det finnes hjelp som fungerer for deg , vi må bare ikke gi opp :) for livet er for kort til å kaste bort på å være deppet eller full av angst ..  jeg har hele livet fikset meg selv, jeg kjenner nå at jeg klarer ikke det lenger.. jeg må ha hjelp fra noen som kan veilede meg og hjelpe meg å bli kvitt mine demoner fra fortiden som henger over meg pga jeg har bare lagt et lokk oppå de.   jeg skriver det igjen at jeg er ikke ute etter sympati , jeg er ute etter å dele  dette for å vise at vi kan alle se lykkelige og flotte ut kan  slite med masse man ikke kan se !! det er derfor så viktig å ikke dømme noen heller ..   Livet er ikke lett , noen seiler ganske greit igjennom det .. mens andre må kjempe ..  <3 Men jeg velger fortsatt å tenke at livet gir nettopp deg den motgangen du får pga DU er sterk nok til å takle den !!  mange ganger jeg tenker nå er det vel nok ... hvor mye er det livet mener jeg skal tåle ?? jeg håper 2017 blir mitt lykke år, hvor ting blir bra .. håper det blir lykke år for alle som har slitt/ sliter med sitt !

   

  Men husk at du må ta tak , ikke la noen ta kontrollen over deg !! for du er så mye sterkere enn du tror !!  Jeg har mange ganger lyst til å bare forfalle og gi opp, men så tenker jeg nei ikke fader .. jeg vil ha det bra , jeg vil smile og være MEG !! :)  Jeg er fortsatt glad og gir av meg selv.. men dagene er tunge , men det skal bli bra :) det lover jeg !! 

  Om det er ting du synes er vondt å si med ord, skriv det .. skriv et brev til kjæresten din , moren din , tanta di om de ikke forstår deg .. skriv et brev om dine tanker og din dag .. hva som kan hjelpe deg i å bekjempe det du måtte slite med !! det er ikke alltid lett å sette ord på ting .. men mye lettere å skrive de ned slik jeg gjør med bloggen min .  Håper  jeg når inn til noen der ute , og at noen kan få tilbake krigeren  jeg vet dere alle har i dere ! 

     Ønsker dere alle en flott søndag og god uke som kommer :) 

   

  klem fra meg :)   Finnes ingen bedre følgesvenn enn Calix <3 han er hos meg dag og natt .. alltid like god og glad :) 

   

  Dere må ikke være redd for å dele mine innlegg , for det må dere gjerne gjøre :) 

   

  HER  kan dere lese alt om min angst om dere har lyst :) Bla nedover :) 

   

   

  #depresjon #helse #angst #motivere #sykehus #sykepleier #sykehjem #helsefag #tanker #psykisk #psykiskhelse #psykiatri #omsorg #empati #tro #kjempe #sterk #angstfylt #støtte 

   

 • Publisert: 08.01.2017, 19:59
 • Kategori: Angst
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits